Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Owsianka z cukinią i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste, letnie śniadanie, idealne podkreśla smak cukinii i prezentuje ją w ciekawej kombinacji kolorów i smaków.

Owsianka z cukinią i rukolą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Owsianka z cukinią i rukolą

 

Sposób przygotowania:

Owsianka z cukinią i rukolą
Mleko gotujemy do temperatury wrzenia. Dodajemy płatki i gotujemy do momentu aż będą miękkie. W tym czasie cukinię obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy płatki do miseczki, dodajemy cukinię, orzechy i listki rukoli (część zostawiamy do dekoracji). Wszystko mieszamy i ozdabiamy pozostawionymi listkami.
Owsianka z cukinią i rukolą
Etap 1 - gotujemy płatki do miękkości