kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Owsianka z orzechami, rodzynkami masłem orzechowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przepyszna, zdrowa propozycja śniadaniowa. Owsianka podwójnie orzechowa z naturalną słodyczą rodzynek. Doskonale smakuje z dodatkiem świeżych sezonowych owoców jak truskawki czy borówki.

Owsianka z orzechami, rodzynkami masłem orzechowym

Składniki:

Owsianka z orzechami, rodzynkami masłem orzechowym

podstawowe

 

  • Do podania:
  • Świeże owoce sezonowe

Sposób przygotowania:

Owsianka z orzechami, rodzynkami masłem orzechowym
Orzechy łupiemy, grubo siekamy, odmierzamy 2-3 łyżki. Płatki owsiane, orzechy, masło orzechowe, pestki dyni oraz rodzynki wkładamy do niedużego garnka i zalewamy mlekiem. Gotujemy do uzyskania kleistej konsystencji około 5-6 minut.

Serwujemy na ciepło z świeżymi owocami seszonowymi, posypane nasionami chia.