Strona główna Ozdoby na choinkę z piernika

Ozdoby na choinkę z piernika

blanko - Przepis na: Ozdoby na choinkę z piernika offline

Szef Kuchni
Przepisy: 76
Ozdoby na choinkę z piernika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ozdoby na choinkę które wykonasz własnoręcznie!!!


trudność: łatwe
czas:

Ozdoby na choinkę z piernika - SKŁADNIKI:

  • 200 g masła
  • 500 g miodu
  • 250 g cukru
  • opakowanie przyprawy do pierników
  • 15 g kakao
  • 1,2 kg mąki »opakowanie proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 2 białka
  • 300 g cukru pudru
  • sól
  • barwniki spożywcze: czerwony, niebieski, żółty
  • kolorowe groszki, posypka

Ozdoby na choinkę z piernika - PRZYGOTOWANIE:

Masło, miód, cukier, przyprawę do pierników i kakao włożyć do rondla i zagotować, stale mieszając, ostudzić. Mąkę z proszkiem i cukier puder przesiać (osobno). Jajaumyć, dodać do masy, wsypać mąkę i szczyptę soli, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Uformować kulę, owinąć folią, odstawić w temp. pokojowej na 12 godz. Biacnę nauuscic. uasto rozwałkować na grubość 4 mm, wyciąć foremkami ciasteczka, piec 15 min w temp. 200°C, wyjąć, ostudzić. Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier puder, aż powstanie gęsty, biały lukier. Lukier podzielić na 3 części, do każdej dodać inny barwnik. Skręcić małe stożki z pergaminu, napełnić je lukrem, obciąć koniuszki i wycisnąć lukier na ciasteczka. Ozdobić kolorowymi groszkami i posypką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ozdoby na choinkę z piernika  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Dyniowe muffinki na Halloween Dyniowe trufle- przeganiamy jesienną szarugę Torcik makowo-kokosowy
Straszny deser z robakami, oczami i szczękami Kruche ciasto z orzechową polewą Drodżówka z kruszonką
Francuskie kwadraciki z musem jagodowym Babeczki z cynamonem, dżemem i bitą śmietaną Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi
Makowo - śmietankowa rolada Mrożony jogurt z truskawkami Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane