kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Ozór w aromatycznym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest pyszne ale nie każdy lubi ozorek :(

Ozór w aromatycznym sosie

Składniki:

Ozór w aromatycznym sosie

 

Sposób przygotowania:

Ozór w aromatycznym sosie
Kroimy włoszczyznę. 2 cebule dzielimy na ćwiartki i gotujemy je w 6 szklankach wody z ziarenkami pieprzu i posoloną. Wrzucamy do tego wrzątku ozorki i gotujemy godzinę. Kroimy pieczarki w plasterki, wypestkowujemy ogórka i kroimy go w półplasterki. Szatkujemy resztę cebulki. Zeszklamy tą cebulkę na maśle, dodajemy pieczarki z ogórkiem. Podsmażamy lekko, doprawiamy a potem smażymy jeszcze 5 minut. Połowę wywaru przecedzamy, dodajemy do niej twaróg i gotujemy. Mieszamy żółtka ze śmietaną i wlewamy. Wsypujemy bazylię. Wyjmujemy ozorki z wywaru, usuwamy skórkę i kroimy w plasterki. Podajemy z sosem, ziemniakami i pieczarkami. Smacznego!