Strona główna Ozór wołowy gotowany

Ozór wołowy gotowany

Wołowina « poprzedni | następny »
tomasz1988 - Przepis na: Ozór wołowy gotowany offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 220
Ozór wołowy gotowany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ozór wołowy gotowany prosty przepis.


trudność: łatwe
czas:

Ozór wołowy gotowany - SKŁADNIKI:

Ozór wołowy gotowany - PRZYGOTOWANIE:

Ozór wymoczyć w wodzie, oczyścić szczoteczką ryżową, wyciąć gruczoły ślinowe, włożyć do gorącej wody, zagotować i obgotować na słabym ogniu około 15 minut. potem ozór ostudzić w zimnej wodzie, ściągnąć skorę i zalać ponownie w dużym garnku gorącą wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy pieprz i sól. Ozór powinien byc pokryty wodą. gotować aż będzie miękki , przy nakłuciu iglica powinna swobodnie przejść przez ozór. Ugotowany ozór pokroić skośnie na plastry, ułożyć je na półmisku i podać z ziemniakami z wody, sosem chrzanowym, korniszonowym lub musztardowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ozór wołowy gotowany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane