Strona główna Ozór wołowy gotowany

Ozór wołowy gotowany

Wołowina « poprzedni | następny »
tomasz1988 - Przepis na: Ozór wołowy gotowany offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 220
Ozór wołowy gotowany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ozór wołowy gotowany prosty przepis.


trudność: łatwe
czas:

Ozór wołowy gotowany - SKŁADNIKI:

Ozór wołowy gotowany - PRZYGOTOWANIE:

Ozór wymoczyć w wodzie, oczyścić szczoteczką ryżową, wyciąć gruczoły ślinowe, włożyć do gorącej wody, zagotować i obgotować na słabym ogniu około 15 minut. potem ozór ostudzić w zimnej wodzie, ściągnąć skorę i zalać ponownie w dużym garnku gorącą wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy pieprz i sól. Ozór powinien byc pokryty wodą. gotować aż będzie miękki , przy nakłuciu iglica powinna swobodnie przejść przez ozór. Ugotowany ozór pokroić skośnie na plastry, ułożyć je na półmisku i podać z ziemniakami z wody, sosem chrzanowym, korniszonowym lub musztardowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ozór wołowy gotowany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze
Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną Taco Bravo i inne

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane