Strona główna Ozór wołowy gotowany

Ozór wołowy gotowany

Wołowina « poprzedni | następny »
tomasz1988

Mistrz Kuchni
Przepisy: 220
Ozór wołowy gotowany
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ozór wołowy gotowany prosty przepis.


trudność: łatwe
czas:

Ozór wołowy gotowany - SKŁADNIKI:

Ozór wołowy gotowany - PRZYGOTOWANIE:

Ozór wymoczyć w wodzie, oczyścić szczoteczką ryżową, wyciąć gruczoły ślinowe, włożyć do gorącej wody, zagotować i obgotować na słabym ogniu około 15 minut. potem ozór ostudzić w zimnej wodzie, ściągnąć skorę i zalać ponownie w dużym garnku gorącą wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy pieprz i sól. Ozór powinien byc pokryty wodą. gotować aż będzie miękki , przy nakłuciu iglica powinna swobodnie przejść przez ozór. Ugotowany ozór pokroić skośnie na plastry, ułożyć je na półmisku i podać z ziemniakami z wody, sosem chrzanowym, korniszonowym lub musztardowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ozór wołowy gotowany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Pikantny gulasz wołowy Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki Wołowina w sosie
Hamburgery Milczara Wołowina z pak choi  Karminadle wieprzowo-wołowe Eli
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Zraziki wołowe z papryką Steki wołowe z patelni grillowej
Chilli con carne Antrykot wołowy w sosie Pulpety wołowe w kurkach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane