rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Ozorek wołowy w sosie chrzanowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Od 1 fazy na Dukanie już można

Ozorek wołowy w sosie chrzanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ozorek wołowy w sosie chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Ozorek wołowy w sosie chrzanowym
Umyty ozór włożyć do garnka zalać wodą gotować ok 20 min.Zmienic wode,wrzucić ziele angielskie i liście laurowe,dodać sól i gotować aż będzie miękki.Wyjąć z garnka i zdjąć skórę.Pokroić w plastry.Z wywaru w którym gotował się ozór odlać trochę do małego garnuszka.Dodać chrzan i chwilę podgotować.W małym kubku wymieszać mąkę kukurydzianą z wodą i gdy sos zacznie wrzeć zagęścić go mieszaniną. Podawać na ciepło z ziemniakami i surówką.Na dukanie bez dodatków lub tylko z warzywami.
Ozorek wołowy w sosie chrzanowym
Podstawy do dania głównego
Ozorek wołowy w sosie chrzanowym
mięsko i składniki sosu
Ozorek wołowy w sosie chrzanowym
Oskalpowany ozorek juz czaka na pokrojenie
Ozorek wołowy w sosie chrzanowym
pokrojony jezyczek tylko sos i na talerze