piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Ozorki w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ozorki w marynacie dla każdego męzczyzny

Ozorki w marynacie

Składniki:

Ozorki w marynacie

 

  • 2-3 ozorki wieprzowe
  • 2 cebule
  • 50g żółtego sera
  • łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • Marynata:
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • sól
  • 2 i 1/2 łyżeczki octu winnego
  • 2 listki laurowe
  • po 4 ziarna jałowca i ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka cząbru
  • szczypta cukru
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ozorki w marynacie
Do gorącego bulionu dodać resztę składników na marynatę wszystko wymieszać , ostudzić . Ozorki umyć , zalać marynatą i wstawić na dobę do lodówki. Następnie wyjąć je i zalać osolonym wrzątkiem . Dodać majeranek i gotować 90 minut . Pokroić w plastry . posiekane cebulę zrumienić na oleju , ułożyć w naczyniu żaroodpornym , przyprawić po czym wyłożyć ozorki oraz starty ser . Zapiekać 8 minut w temperaturze 180 stopni C . Następnie podawać póki gorące udekorować koperkiem .