Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pączki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Domowe paczki są najsmaczniejsze

Pączki z marmoladą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pączki z marmoladą

 

  • 10 dkg drożdzy
  • 1 kg maki
  • 10 dkg cukru
  • 0,5 l mleka
  • 6 żóltek
  • 1 jajko
  • 2 łyzki cukru waniliowego
  • 5 łyzek oliwy
  • Szczypta soli
  • Marmolada

 

Sposób przygotowania:

Pączki z marmoladą
Drożdze rozrabiamy z cukrem i solą. Wlewamy mleko podgrzane z oliwą. Wsypujemy troszkę maki i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe meisjce do wyrośnięcia. Następnei dodajemy jajka, cukier waniliowy, mąkę. Ciasto wyrabiamy i odstawiamy do wyrośniecia. Gdy już wyrośnie nabieramy troche i formjemy koło, w srodek nakładamy marmolade i lepimy kulkę. Paczki smażymy na głębokim tłuszczu.
Pączki z marmoladą
Paczki smażymy z jednej strony i przekladamy na druga by powstała tzw.