mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pączki z serka homogenizowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Są błyskawiczne do wykonania, puszyste, lekkie, nie nasiąkają tłuszczem i najlepiej smakują zaraz po upieczeniu na ciepło oprószone cukrem pudrem. Z pewnością posmakują waszym pociechom :)

Pączki z serka homogenizowanego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pączki z serka homogenizowanego

 

  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • olej do głębokiego smażenia
  • cukier puder oprószenia

Sposób przygotowania:

Pączki z serka homogenizowanego
Na początku serek homogenizowany przekładamy do miski. Do serka wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem aż składniki się polączą. Do masy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą, całość dokładnie mieszamy. Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy.Za pomocą łyżeczki nabieramy ciasto i kładziemy porcje na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju. Pączusie smażymy na średnim ogniu z każdej strony na pięknyrumiany kolor. Gotowe pączki osączamy na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu. Ciepłe pączki posypujemy cukrem pudrem. Od razu podajemy.
Pączki z serka homogenizowanego
Etap 1 W misce roztrzepujemy serek z jajkami
Pączki z serka homogenizowanego
Etap 2 Do masy dodajemy mąkę z proszkiem i solą
Pączki z serka homogenizowanego
Etap 3 Łyżeczką nabieramy masę i wrzucamy na gorący olej
Pączki z serka homogenizowanego
Etap 4 Pączki smażę na złoty kolor z każdej strony