Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Paczuszki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie, smaczne świetnie nadają się na spotkania rodzinne i z przyjaciółmi. w przepisie podaję moją propozycję nadzienia.

Paczuszki francuskie

Składniki:

Paczuszki francuskie

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 gródek mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 3 plastry szynki

Sposób przygotowania:

Paczuszki francuskie

ETAP 1:

Paczuszki francuskie
Ciasto posmarowane sosem czosnkowym z ułożonym nadzieniem

Ciasto kroimy na kwadraty, smarujemy sosem czosnkowym. Szpinak podduszamy na maśle z rozdrobnionym czosnkiem.

Gdy ostygnie układamy po trochu na kwadraty ciasta. układamy pokrojoną w kostkę szynkę i kukurydzę.

ETAP 2:

Paczuszki francuskie
Zaklejona paczuszka przed posmarowaniem jajkiem

Gdy mamy nadzienie na cieście zaklejamy ciasto.

Smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze. wstawiamy do piekarnika

ETAP 3:

Paczuszki francuskie
Gotowe upieczone paczuszki gotowe do podania

Paczuszki na blasze wkładamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy do zarumienienia

Tagi:

przystawki