bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Paliszki ziemniaczane słone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Polecam

Paliszki ziemniaczane słone

Składniki:

Paliszki ziemniaczane słone

 

  • 14 dag ziemniaków (ugotowanych), 10 dag mąki, 10 dag margaryny, 2 żółtka, sól, kminek

Sposób przygotowania:

Paliszki ziemniaczane słone
Do przetartych ziemniaków dodać mąkę, masło, żółtko, trochę soli. Zarobić ciasto i formować wałeczki wielkości palca. Smarować rozstrzepanym żółtkiem, posypywać solą, kminkiem. Piec w gorącym piecyku na rumiamo. Są doskonałe, ale tylko świeże.

Tagi:

ziemniaki