katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pałki kurczaka zapiekane w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pałki można upiec bez panierki będą zdrowsze ale raz kiedyś można przygotować w chrupiącej panierce.

Pałki kurczaka zapiekane w panierce

Składniki:

Pałki kurczaka zapiekane w panierce

 

Sposób przygotowania:

Pałki kurczaka zapiekane w panierce
Pałki kurczaka myjemy i osuszamy. Oprószamy pieprzem, papryką i przyprawą uniwersalną. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Przygotowujemy panierkę.

Jajka wybijamy do miseczki i dodajemy dużą szczyptę czosnku granulowanego. Roztrzepujemy. Przygotowane pałki panierujemy w jajku i tartej bułce. Obsmażmy wszystkie na rozgrzanym oleju. Dużą cebulę obieramy i dowolnie kroimy.

Naczynie żaroodporne skrapiamy olejem i posypujemy pokrojoną cebulą. Na cebuli układamy obsmażone na patelni i pałki. Masło najpierw zamrażamy a potem ścieramy na tarce. Wiórkami obsypujemy pałki. Pieczemy ok 30 min w 190-200stopniach.

Gdyby zaczęły się zbytnio rumienić przykryć papierem do pieczenia.