Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pałki z cebulą i wasabi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pałki z kurczaka w marynacie z dodatkiem wasabi, pieczone z dodatkiem cebuli w torebce do pieczenia.

Pałki z cebulą i wasabi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki z cebulą i wasabi

 

  • 4 pałki z kurczaka
  • 1 czubata łyżeczka wasabi
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 2 łyżeczki słodkiej suszonej papryki w płatkach
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • 6 łyżeczek oleju
  • 1 duża cebula

Sposób przygotowania:

Pałki z cebulą i wasabi
Wasabi przełożyć do szklaneczki. Dodać do niego zioła, przyprawy, posiekaną bazylię i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso i odłożyć w chłodne miejsce na minimum godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do torebki do pieczenia. Cebulę obrać, pokroić w grube piórka, dodać do mięsa. Torebkę zamknąć, delikatnie wszystko wymieszać. Torebkę z mięsem i cebulą ułożyć w naczyniu do zapiekania lub na blasze. Piec w 180 stopniach przez ok. 90 minut.
Pałki z cebulą i wasabi
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszane.
Pałki z cebulą i wasabi
Pałki z kurczaka dokładnie pokryte marynatą.
Pałki z cebulą i wasabi
Zamarynowane mięso przełożone do torebki do pieczenia.
Pałki z cebulą i wasabi
Pokrojona w piórka cebula dodana do mięsa w torebce.