Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pałki z kurczaka w boczku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smażone mięso z kurczaka z wędzonym posmakiem.

Pałki z kurczaka w boczku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki z kurczaka w boczku

 

  • 10 małych pałek z kurczaka
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 10 plasterków wędzonego boczku
  • olej do smażenia
  • 20 g przyprawy grill klasyczny
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w boczku
Mięso umyć, osuszyć. Czosnek pokroić w plasterki. Pod skórę każdej pałki włożyć trochę czosnku. Każdy kawałek mięsa zawinąć w plasterek boczku, zabezpieczyć wykałaczką. Zawinięte w boczek pałki kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i obficie posypać z obu stron przyprawą do grilla. Zrumienić je z każdej strony i zalać 2-3 szklankami wody. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Pałki z kurczaka w boczku
Umyte i osuszone mięso z czosnkiem pod skórką.
Pałki z kurczaka w boczku
Mięso z czosnkiem owinięte plasterkami boczku.
Pałki z kurczaka w boczku
Owinięte boczkiem mięso na patelni posypane przyprawą do grilla.
Pałki z kurczaka w boczku
Zrumienione na oleju mięso zalane wodą.