Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pałki z kurczaka w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pozbawione skóry pałki z kurczaka z dodatkiem sosu teriyaki i sosu sambal oelek, w sosie śmietanowym...

Pałki z kurczaka w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki z kurczaka w sosie

 

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w sosie
Z pałek z kurczaka usunąć skórę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego sosy, zioła, olej i przyprawy, dokładnie wymieszać. Marynatą zalać mięso i wymieszać tak, żeby pokryła mięso w całości. Mięso w marynacie odłożyć w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty i zrumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju. Do marynaty, w której mięso się marynowało, wlać 2 szklanki wody, wymieszać. Wlać to do zrumienionego mięsa. Dodać kostkę mięsną. Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 40 minut. Śmietanę rozmieszać z pół szklanki zimnej wody i mąką. Zawiesiną zagęścić sos. W razie potrzeby sos doprawić do smaku odrobiną soli.
Pałki z kurczaka w sosie
Cztery pałki z kurczaka pozbawione skóry.
Pałki z kurczaka w sosie
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszane.
Pałki z kurczaka w sosie
Pałki z kurczaka dokładnie pokryte przygotowaną marynatą.
Pałki z kurczaka w sosie
Zamarynowane mięso zrumienione na rozgrzanym oleju.