Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Paluchy z ciasta francuskiego z serem ..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna przekąska - szybka i prosta

Paluchy z ciasta francuskiego z serem ..

Składniki:

Paluchy z ciasta francuskiego z serem ..

 

  • opakowanie gotowego cista francuskiego
  • 3 łyżki startego sera
  • sól
  • 3-4 ząbki czosnku
  • jajo
  • szczypta bazylii

Sposób przygotowania:

Paluchy z ciasta francuskiego z serem ..
Ciasto francuskie rozkładam na blacie i smaruję rozbełtanym jajkiem. Czosnek wyciskam przez maszynkę i nacieram nim ciasto. Następnie kroję całość w paski o długości ok 3cm. Pasek łapię za oba końce i delikatnie skręcam w przeciwne strony. Tak skręcone paluchy układam na papierze do pieczenia na dowolnej blaszce. Ser ścieram na tarce na grubych oczkach. Na ułożone paluchy sypię przyprawy i ser. Piec nagrzewam do 200C i piekę paluchy ok 10 min.