katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Paluchy z mielonego z fasolka i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Powiedzmy ze to trochę odmienione mielone ale bardzo smaczne. Długie paluchy z niespodzianką ..dobre z ulubionym sosem, surówką albo po prostu do obiadu.

Paluchy z mielonego z fasolka i cukinią  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paluchy z mielonego z fasolka i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Paluchy z mielonego z fasolka i cukinią
Cukinie oprószamy solą a gdy puści sok odciskamy. Jajka kroimy w drobniutką kostkę a najlepiej zetrzeć je na tarce.

Do mięsa dodajemy przygotowane jajka, zmiażdżony czosnek, odciśniętą cukinię i łyżkę kopiastą tartej bułki. Wbijamy jajko, zarabiamy mięsną masę i doprawiamy do smaku.

Na rozpłaszczonych kawałkach masy układamy po 4-5 szt fasolki szparagowej i zwijamy podłużne paluchy.

Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Paluchy z mielonego z fasolka i cukinią
Podłużne i smaczne kotleciki z fasolką.