aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Paluchy z pieczarkami i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Z ciasta francuskiego z farszem z pieczarek i cebuli idealne do czerwonego barszczu lub jako samodzielna przekąska

Paluchy z pieczarkami i cebulą

Składniki:

Paluchy z pieczarkami i cebulą

 

  • 30 dkg pieczarek
  • cebula
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • łyżka oleju
  • sól , pieprz

Sposób przygotowania:

Paluchy z pieczarkami i cebulą
Pieczarki dokładnie umyć, obrać i chwilę podgotować. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki i jeszcze przez chwilę razem poddusić. Doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania, przełożyć na stolnicę i lekko rozwałkować, porcjami nakładać zimny farsz pieczarkowy, zwinąć roladkę, a następnie każdą podzielić jeszcze na kilka mniejszych, sklejając miejsce przecięcia. Tak przygotowane paluszki ułożyć na blaszce i przed samym pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem lub lekko zwilżyć wodą. Piec przez ok 25 min w temp. 200C aż nabiorą złotego koloru.

Tagi:

ciasto