Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Paluchy ziemniaczano-serowe

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybka przekąska dla lubiących ziemniaki - alternatywa dla frytek

Paluchy ziemniaczano-serowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paluchy ziemniaczano-serowe

 

  • 250g ugotowanych ziemniaków
  • 100 g serka śmietankowego typu almette
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • szczypta czosnku granulowanego

Sposób przygotowania:

Paluchy ziemniaczano-serowe
Ziemniaki, z wczorajszego obiadu bądź świeżo ugotowane należy utłuc bądź rozgnieść widelcem, następnie dodajemy serek śmietankowy typu almette, suszoną bazylię oraz czosnek granulowany - wszystko duklanie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Za pomocą szprycy do kremów formujemy na papierze do pieczenia paluchy, wstawiamy je do nagrzanego piekarnika do 200 stopnia na 17 minut. Podajemy z dowolnym sosem
Paluchy ziemniaczano-serowe
do utuczonych ziemniaków dodajemy serek śmietankowy
Paluchy ziemniaczano-serowe
następnie dodajemy bazylię oraz czosnek granulowany
Paluchy ziemniaczano-serowe
wszystko razem mieszamy na jednolitą masę
Paluchy ziemniaczano-serowe
za pomocą szprycy formujemy paluchy do pieczenia

Tagi:

ziemniaki