Paluszki do barszczu

Agusia74

Mistrz Kuchni
Przepisy: 76
Paluszki do barszczu
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Doskonały dodatek


trudność: łatwe
czas:

Paluszki do barszczu - SKŁADNIKI:

Paluszki do barszczu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wysiekać z tłuszczem, dodać śmietanę, żółtko i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać radełkiem lub nożem paluszki. Posmarować białkiem i posypać solą, kminkiem lub papryką. Na to zetrzeć żółty ser. Piec ok 20 minut w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paluszki do barszczu (strona 1 z 1)  
Skarb

Skarb

2009-02-28 11:42
Ciekawe czy dodajesz roztopiony tluszcz czy o temperaturze pokojowej? Prosze daj mi odpowiedz, jestem zainteresowany twoimi paluszkami.
Skomentuj
Oceń:
4
Agusia74

Agusia74

2009-02-28 13:46
Margarynę wcześniej wyjmuję z lodówki a później nożem ja traktuję razem z innymi składnikami.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Surówka z pora i marchewki Surówka z kapusty  marchewki i kiszonych ogórków Surówka z kapusty pekińskiej  z papryką
Surówka z kiszonej kapusty Czosnkowa pasta z białej fasoli Surówka z kukurydzą wg Zub3ra
Twarożek z rzodkiewką Sałatka obiadowa na szybko Surówka z pora i jabłka
Majonez czosnkowy Salsa z ananasem i ogórkiem Coleslaw z czerwonej kapusty

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane