Paluszki do barszczu

Agusia74

Mistrz Kuchni
Przepisy: 76
Paluszki do barszczu
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Doskonały dodatek


trudność: łatwe
czas:

Paluszki do barszczu - SKŁADNIKI:

Paluszki do barszczu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wysiekać z tłuszczem, dodać śmietanę, żółtko i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać radełkiem lub nożem paluszki. Posmarować białkiem i posypać solą, kminkiem lub papryką. Na to zetrzeć żółty ser. Piec ok 20 minut w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paluszki do barszczu (strona 1 z 1)  
Skarb

Skarb

2009-02-28 11:42
Ciekawe czy dodajesz roztopiony tluszcz czy o temperaturze pokojowej? Prosze daj mi odpowiedz, jestem zainteresowany twoimi paluszkami.
Skomentuj
Oceń:
4
Agusia74

Agusia74

2009-02-28 13:46
Margarynę wcześniej wyjmuję z lodówki a później nożem ja traktuję razem z innymi składnikami.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Kanapkowa pasta z curry i łososiem Kotlety ryżowe z papryką i serem Pasta z czerwonej soczewicy
 Sałatka z brązowego ryżu z biała kapustą Chrzanowe masełko ze szczypiorkiem Smarowidło babuni z wątróbką
Pasta z makreli i anchois Pekinka kukurydziano paprykowa Słodki sos chili
Surówka z czerwonej kapusty Surówka z marchewki i patisonów Marchewka duszona...z ogórkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane