Paluszki do barszczu

Agusia74 - Przepis na: Paluszki do barszczu offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 76
Paluszki do barszczu
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Doskonały dodatek


trudność: łatwe
czas:

Paluszki do barszczu - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg mąki
  • 25 dkg margaryny lub masła
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 1 żółtko

Paluszki do barszczu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wysiekać z tłuszczem, dodać śmietanę, żółtko i wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać radełkiem lub nożem paluszki. Posmarować białkiem i posypać solą, kminkiem lub papryką. Na to zetrzeć żółty ser. Piec ok 20 minut w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paluszki do barszczu (strona 1 z 1)  
Skarb

Skarb
offline

2009-02-28 11:42
Ciekawe czy dodajesz roztopiony tluszcz czy o temperaturze pokojowej? Prosze daj mi odpowiedz, jestem zainteresowany twoimi paluszkami.
Skomentuj
Oceń:
4
Agusia74

Agusia74
offline

2009-02-28 13:46
Margarynę wcześniej wyjmuję z lodówki a później nożem ja traktuję razem z innymi składnikami.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Fasolka w pomidorach Surówka z kiszonej kapusty z papryką Ogórki w zalewie musztardowo-octowej
Surówka z kapusty białej z cukinią Pure z pieczonych buraków Cukinia w marynacie i panierce
Pasta do pieczywa ze słonecznikiem Cukinia z cieciorką na ostro Kalafior z papryką
Pieczone ziemniaczki z octem balsamicznym Jabłka smażone do ciast Ciasto na domową  pizze

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane