lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Paluszki do barszczu 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

paluszki do barszczu czerwonego

Paluszki do barszczu 3

Składniki:

Paluszki do barszczu 3

 

Sposób przygotowania:

Paluszki do barszczu 3
Mąkę posiekaj z margaryną,dodaj żółtka oraz śmietanę.Zarób ciasto które włóż na minimum dwie godziny do lodówki.Następnie rozwałkuj ciasto na grubość około jednego centymetra.Posmaruj białkiem jaja,posyp kminkiem,ostrą papryką i startym serem żółtym.Potnij ciasto na paseczki o szerokości 2 cm,które ułóż w natłuszczonej blasze.Piecz paluszki do zrumienienia w temperaturze 200 st.Podawaj do barszczu czerwonego

Tagi:

sery ser