ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Paluszki francuskie z solą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Paluszki z ciasta francuskiego z pieprzem i solą

Paluszki francuskie z solą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paluszki francuskie z solą

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • białko jaja
  • oliwa
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Paluszki francuskie z solą
Ciasto francuskie po otworzeniu delikatnie rozwinęłam z rulonu żeby nie popękało. Przedzieliłam ciasto wzdłuż na pół i pokroiłam na paski szerokości 1 cm, posmarowałam z jednej strony białkiem jaja i posypałam solą i obficie pieprzem. Zawinęłam w ruloniki i ułożyłam na blaszce posmarowanej oliwą. piekłam ok10 minut w 200 stopniach.
Paluszki francuskie z solą
O tak sobie zwijałam w ruloniki i wyszły bardzo smaczne

Tagi:

ciasto