Strona główna Paluszki krucho drożdzowe

Paluszki krucho drożdzowe

Krakowianka - Przepis na: Paluszki krucho drożdzowe offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Paluszki krucho drożdzowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Paluszki podawać do barszczu


trudność: łatwe
czas:

Paluszki krucho drożdzowe - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szkl mąka,
  • 10 dag masło,
  • 3 szt żółtka,
  • 2 dag drożdże,
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 3 łyzki śmietana,
  • mak do posypania,
  • 1 szt białko,
  • 1 łyżeczka cukier

Paluszki krucho drożdzowe - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem, dodać masło, roztarte drożdże z cukrem, śmietanę, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Formować cienkie paluszki, ułożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować białkiem, posypać makiem i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, upiec na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paluszki krucho drożdzowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Kalafior z papryką Pieczone ziemniaczki z octem balsamicznym Jabłka smażone do ciast
Ciasto na domową  pizze Surówka z kapusty z marchewką i ananasem Pierś w salsie tuńczykowej z porzeczką
Bazyliowe pesto z ziarnami słonecznika Surówka z białej kapusty z kukurydzą Sos misz masz z wszystkiego
Uszka z masą makową Sos majonezowo - chrzanowy Pasta z bobu i fety

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane