Strona główna Paluszki krucho drożdzowe

Paluszki krucho drożdzowe

Krakowianka - Przepis na: Paluszki krucho drożdzowe offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Paluszki krucho drożdzowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Paluszki podawać do barszczu


trudność: łatwe
czas:

Paluszki krucho drożdzowe - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szkl mąka,
  • 10 dag masło,
  • 3 szt żółtka,
  • 2 dag drożdże,
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 3 łyzki śmietana,
  • mak do posypania,
  • 1 szt białko,
  • 1 łyżeczka cukier

Paluszki krucho drożdzowe - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem, dodać masło, roztarte drożdże z cukrem, śmietanę, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Formować cienkie paluszki, ułożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować białkiem, posypać makiem i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, upiec na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paluszki krucho drożdzowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Surówka z pekinki do mielonych kotletów Domowe pity do kebaba
Marynowane winogrona Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Proziaki z bieszczad Sos grzybowo-śmietanowy
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Sos ze świeżych podgrzybków Kapusta czerwona z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane