Strona główna Paluszki krucho drożdzowe

Paluszki krucho drożdzowe

Krakowianka - Przepis na: Paluszki krucho drożdzowe offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Paluszki krucho drożdzowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Paluszki podawać do barszczu


trudność: łatwe
czas:

Paluszki krucho drożdzowe - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szkl mąka,
  • 10 dag masło,
  • 3 szt żółtka,
  • 2 dag drożdże,
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 3 łyzki śmietana,
  • mak do posypania,
  • 1 szt białko,
  • 1 łyżeczka cukier

Paluszki krucho drożdzowe - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem, dodać masło, roztarte drożdże z cukrem, śmietanę, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Formować cienkie paluszki, ułożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować białkiem, posypać makiem i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, upiec na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paluszki krucho drożdzowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Sałatka z fasolki szparagowej - w słoiki Sałatka z fasolki szparagowej z ogórkami - w słoik Kajzerkowe bułeczki
Surówka porowa z papryką Surówka z pekińskiej z dostkiem brokuła Soczewica w ostrym sosie
Surówka z kalarepki i marchewki Sałatka z marchwi i  jabłka Jabłka z majerankiem
Ostra pasta jajeczna Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie Bardzo pikantny sos pomidorowy

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane