Strona główna Paluszki krucho drożdzowe

Paluszki krucho drożdzowe

Krakowianka - Przepis na: Paluszki krucho drożdzowe offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Paluszki krucho drożdzowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Paluszki podawać do barszczu


trudność: łatwe
czas:

Paluszki krucho drożdzowe - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szkl mąka,
  • 10 dag masło,
  • 3 szt żółtka,
  • 2 dag drożdże,
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 3 łyzki śmietana,
  • mak do posypania,
  • 1 szt białko,
  • 1 łyżeczka cukier

Paluszki krucho drożdzowe - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem, dodać masło, roztarte drożdże z cukrem, śmietanę, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Formować cienkie paluszki, ułożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować białkiem, posypać makiem i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, upiec na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paluszki krucho drożdzowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Surówka z kapusty i marchewki  Pasta z białej fasoli Surówka do obiadu
Chlebek pita z patelni Ziołowe ziemniaczki z patelni Zielony hummus z bobu
Miętowa surówka z cukinią Pasta z tuńczyka Tzatziki z pieczonymi ziemniakami
Sałatka pomidorowa z mozzarellą i sosem czosnkowym Tymiankowa potrawka warzywna z cukinią i pekinką Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane