reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Paluszki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo lubią je dzieci, ale zamiast kupować mieloną rybę zróbmy je sami.

Paluszki rybne Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paluszki rybne

 

  • Składniki:
  • 3 filety rybne
  • sól,
  • pieprz cytrynowy lub przyprawa do ryb

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne
Filety rozmrażam w lodówce, na dużym sicie lub durszlaku i najlepiej wyciągnąć je dzień wcześniej. Dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdy filet kroimy na 6kawałków, solimy i posypujemy pieprzem cytrynowym lub przyprawą do ryb Płatki kukurydziane rozdrabniamy, ale nie za drobno i nie za dokładnie Mieszam z bułką tartą i sezamem. Panierujemy kolejno w mące, jajku i płatkach kukurydzianych z dodatkiem sezamy i bułki tartej. Smażymy na głębokim gorącym oleju
Paluszki rybne
łatki kukurydziane trzeba trochę rozdrobnić, można użyć zwykłedo wałka