Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Paluszki rybne w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do ciasta naleśnikowego można dodać szczyptę pieprzu.

Paluszki rybne w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paluszki rybne w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne w cieście naleśnikowym
Filety z mintaja umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na małe podłużne kawałki. Do miski wlać śmietanę, mleko, żółtko, wsypać szczyptę soli i zmiksować. Ciągle miksując wsypać stopniowo mąkę. Dodać sztywno ubitą pianę z białka i delikatnie wymieszać. Kawałeczki ryby zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Paluszki rybne w cieście naleśnikowym
Pokrojone filety z mintaja oprószyć solą i pieprzem.
Paluszki rybne w cieście naleśnikowym
Kawałki ryby zanurzać w cieście naleśnikowym, wyjmować widelcem.
Paluszki rybne w cieście naleśnikowym
Na patelni rozgrzać olej z masłem, smażyć kawałki ryby na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka