Paluszki rybne z mintaja 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smak potrawy świetnie uzupełni sos pomidorowy

Paluszki rybne z mintaja 4

Składniki:

Paluszki rybne z mintaja 4

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne z mintaja 4
1. Ryby starannie opłukać pod bieżącą wodą, a następnie osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Filety zmielić w maszynce do mięsa, po czym połączyć z 1 jajkiem i vegetą. Składniki dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Płatki kukurydziane zmielić blenderem lub rozwałkować. 3. Z przygotowanej masy formować małe, podłużne kotleciki. Obtoczyć je najpierw w mące, a następnie w rozkłóconym jajku i na końcu w rozdrobionych płatkach kukurydzianych. 4. Na patelni rozgrzać olej, po czym usmażyć na nim paluszki rybne. Gdy kotleciki się zrumienią, odłożyć je na ręczniku papierowym by usunąć nadmiar tłuszczu. Podawać najlepiej na gorąco.