iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Paluszki rybne złociste

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są bardzo fajnym daniem obiadowym lub śniadaniowym. Możemy je podawać w towarzystwie surówek lub sałatek.

Paluszki rybne złociste

Składniki:

Paluszki rybne złociste

 

  • 1 kg filetów rybnych,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki bułki tartej,
  • łyżka kopru posiekanego,
  • łyżeczka soli,
  • szczypta pieprzu,
  • łyżeczka curry,
  • 2 marchewki.

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne złociste
Ryby gotujemy 15 min w słonej wodzie, następnie mielimy, dodajemy jajka, bułkę, pieprz, curry, w razie potrzeby solimy, dodajemy koper. Marchewki gotujemy na miękko, dzielimy na paski, część masy rybnej rozkładamy na dłoni, układamy pasek marchewki i oblepiamy go tak aby powstał paluszek, smażymy na złoto opanierowane bułką tartą.