Paluszki surimi i surimi sałatkowe

  • 3

Powiedz stop monotonii w kuchni… daj się porwać smakom morza!

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Paluszki surimi i surimi sałatkowe

Każdy jest świadomy tego, że należy jadać chudo, zdrowo i zwracać uwagę na to, co proponowane produkty zawierają. Nie łatwo jednak na zapełnionej po brzegi półce znaleźć naturalny i zdrowy produkt. Szczególnie dotyczy to produktów rybnych. Nie oznacza to jednak, że mamy zrezygnować z wyrafinowanego smaku oraz stać się więźniem monotonnej kuchni.
Jadanie ryb i przestawienie się z czerwonego mięsa na białe i delikatne jest tylko korzyścią dla naszego organizmu. Wielu z nas nie wie jednak jak przyrządzać ryby, by nie wpaść w monotonię smaku. Alternatywa jest ogromna! Chociażby cała gama owoców morza, która pomimo powszechnych przekonań nie uszczupli znacznie naszego portfela. Dobrym przykładem są wyroby surimi. Surimi w tłumaczeniu z języka japońskiego oznacza „mięso ryb morskich”.

Najpopularniejsze wśród konsumentów jest surimi w kształcie paluszków. Zdobywa ono popularność na całym świecie, gdyż jest to nowoczesny sposób na spożycie ryb. Używane jest często jako przekąska, jak i również, jako składnik do zimnych i gorących dań.

Paluszki  surimi, to źródło wielu witamin, a w szczególności witaminy B12 (100 g – cała potrzebna człowiekowi i niezbędna norma dzienna), wapnia – 13 mg, potasu – 64 mg, magnezu – 14 mg, żelaza – 0,3 mg, fosforu – aż 60 mg. Duża ilość białka przy małej zawartości tłuszczu sprawia, iż są to produkty niezwykle pełnowartościowe.

Paluszki surimi to wyśmienity składnik na ciekawe sałatki, którymi zachwycisz swoich gości! Wypróbuj jeden z przepisów z www.vici-surimi.pl, a z pewnością dania te zagoszczą na stałe w Twoim domowym menu. Paluszki surimi to połączenie niedrogiego posiłku z wykwintnym smakiem!

Pamiętajmy, aby do swoich kulinarnych wyczynów dobrać składniki najwyższej jakości, bo tylko one zapewnią zdrowie i smak. Produkty oznakowane marka VICI niejednokrotnie zdobywały nagrody na wielu międzynarodowych targach. Między innymi paluszki surimi o smaku krabów śnieżnych w 2003 roku w Brukseli, na targach „Ese“ zostały uznane za najzdrowsze produkty. Natomiast paluszki surimi o smaku krabowym w 2005 roku we Francji na targach „Sial“ dostały wyróżnienie za najlepszy smak. Stanowi to potwierdzenie dla najwyższej jakości produktów VICI. Jest to zdrowy i smaczny luksus, na który nas stać każdego dnia.

Dbając o klientów w 2009 roku został stworzony zupełnie nowy produkt - surimi sałatkowe – pokrojone na kawałki surimi w opakowaniu 150 gram

Może najwyższy czas zamienić „nieśmiertelnego” schabowego na coś nie tylko oryginalnego w smaku, ale także wartościowego i bogatego w odżywcze składniki?
Paluszki surimi:
-    zawierają wartościowe białko ryb
-    to modne, nowoczesne danie w przystępnej cenie
-    są gotowe do spożycia
-    są doskonałe do sałatek, przekąsek, kanapek, koktajli, a nawet jako danie główne
-    nie zawierają GMO i konserwantów
-    nie zawierają ości, są zatem bezpieczne dla dzieci