Strona główna Paluszki surimi i surimi sałatkowe

Paluszki surimi i surimi sałatkowe

Ryby « poprzedni | następny »
Tit - Porady kulinarne: Paluszki surimi i surimi sałatkowe offline

Srebrny Ekspert
Artykuły: 285
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Paluszki surimi i surimi sałatkowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Powiedz stop monotonii w kuchni… daj się porwać smakom morza!


Każdy jest świadomy tego, że należy jadać chudo, zdrowo i zwracać uwagę na to, co proponowane produkty zawierają. Nie łatwo jednak na zapełnionej po brzegi półce znaleźć naturalny i zdrowy produkt. Szczególnie dotyczy to produktów rybnych. Nie oznacza to jednak, że mamy zrezygnować z wyrafinowanego smaku oraz stać się więźniem monotonnej kuchni.
Jadanie ryb i przestawienie się z czerwonego mięsa na białe i delikatne jest tylko korzyścią dla naszego organizmu. Wielu z nas nie wie jednak jak przyrządzać ryby, by nie wpaść w monotonię smaku. Alternatywa jest ogromna! Chociażby cała gama owoców morza, która pomimo powszechnych przekonań nie uszczupli znacznie naszego portfela. Dobrym przykładem są wyroby surimi. Surimi w tłumaczeniu z języka japońskiego oznacza „mięso ryb morskich”.

Najpopularniejsze wśród konsumentów jest surimi w kształcie paluszków. Zdobywa ono popularność na całym świecie, gdyż jest to nowoczesny sposób na spożycie ryb. Używane jest często jako przekąska, jak i również, jako składnik do zimnych i gorących dań.

Paluszki  surimi, to źródło wielu witamin, a w szczególności witaminy B12 (100 g – cała potrzebna człowiekowi i niezbędna norma dzienna), wapnia – 13 mg, potasu – 64 mg, magnezu – 14 mg, żelaza – 0,3 mg, fosforu – aż 60 mg. Duża ilość białka przy małej zawartości tłuszczu sprawia, iż są to produkty niezwykle pełnowartościowe.

Paluszki surimi to wyśmienity składnik na ciekawe sałatki, którymi zachwycisz swoich gości! Wypróbuj jeden z przepisów z www.vici-surimi.pl, a z pewnością dania te zagoszczą na stałe w Twoim domowym menu. Paluszki surimi to połączenie niedrogiego posiłku z wykwintnym smakiem!

Pamiętajmy, aby do swoich kulinarnych wyczynów dobrać składniki najwyższej jakości, bo tylko one zapewnią zdrowie i smak. Produkty oznakowane marka VICI niejednokrotnie zdobywały nagrody na wielu międzynarodowych targach. Między innymi paluszki surimi o smaku krabów śnieżnych w 2003 roku w Brukseli, na targach „Ese“ zostały uznane za najzdrowsze produkty. Natomiast paluszki surimi o smaku krabowym w 2005 roku we Francji na targach „Sial“ dostały wyróżnienie za najlepszy smak. Stanowi to potwierdzenie dla najwyższej jakości produktów VICI. Jest to zdrowy i smaczny luksus, na który nas stać każdego dnia.

Dbając o klientów w 2009 roku został stworzony zupełnie nowy produkt - surimi sałatkowe – pokrojone na kawałki surimi w opakowaniu 150 gram

Może najwyższy czas zamienić „nieśmiertelnego” schabowego na coś nie tylko oryginalnego w smaku, ale także wartościowego i bogatego w odżywcze składniki?
Paluszki surimi:
-    zawierają wartościowe białko ryb
-    to modne, nowoczesne danie w przystępnej cenie
-    są gotowe do spożycia
-    są doskonałe do sałatek, przekąsek, kanapek, koktajli, a nawet jako danie główne
-    nie zawierają GMO i konserwantów
-    nie zawierają ości, są zatem bezpieczne dla dzieci

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Paluszki surimi i surimi sałatkowe  
kober

kober
offline

2010-04-06 17:57
ale brzydka reklama !!!
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

edward
gość

2010-04-06 20:06
z czegoś pewnie muszą żyć
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Skvirson
gość

2010-04-18 19:20
A może tak dla przyzwoitości by dopisać :

'Artykuł sponsorowany !'
Skomentuj
Oceń:
0

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane