anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Paluszki z ciasta francuskiego na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo szybkie w przygotowaniu i można je formować w różne kształty ja akurat przygotowałam w formie paluszków .

Paluszki z ciasta francuskiego na ostro

Składniki:

Paluszki z ciasta francuskiego na ostro

 

Sposób przygotowania:

Paluszki z ciasta francuskiego na ostro
Ciasto rozwinąć pokroić na prostokąty, boczek pokroić bardzo cienko. Ser zetrzeć na każdy kawałek ciasta francuskiego nakładać trochę boczku i trochę startego sera delikatnie opruszyć solą boki ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i bardzo dokładnie skleić boki aby ser nie wypłynął w czasie pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni i piec paluszki około 15 minut.