Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Paluszki z kurczaka i ziemniaków:

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pomysł na wykorzystanie gotowanego mięsa kurczaka z zupy .

Paluszki z kurczaka i ziemniaków:

Składniki:

Paluszki z kurczaka i ziemniaków:

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki z kurczaka i ziemniaków:
Wymieszać mięso , puree ziemniaczane , jajko. Doprawić solą i pieprzem mielonym .Uformować 6 ,,paluchów ,, i obtoczyć je w bułce tartej .
Na patelni rozgrzać olej do smażenia ( sporo = tak by ,,paluchy,, były zanurzone do połowy ). Smażyć na rumiano - ostrożnie przewrócić ( bardzo ostrożnie bo są delikatne i łatwo się rozpadają ) dodać w ostatniej fazie smażenia masło .
Podawać z surówką - proponuję z kapusty pekińskiej i dodatkami i niewielką ilością oleju.
Moim zdaniem nie potrzeba sosu ale jak ktoś lubi to można dodatkowo polać sosem .