Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Paluszki ziemniaczane wg Grazi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Placuszki ziemniaczane podane z rybka w sosie śmietanowym

Paluszki ziemniaczane wg Grazi

Składniki:

Paluszki ziemniaczane wg Grazi

 

Sposób przygotowania:

Paluszki ziemniaczane wg Grazi
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Zimne mielimy, dodajemy mąkę,proszek, margarynę i szybko zarabiamy ciasto, żeby margaryna się nie rozpuściła. Z ciasta formujemy 15 cm paluszki, smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy kminkiem i solą, układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 25 - 40 min w tem 180C. Do uzyskania złocistego koloru.

Tagi:

ziemniaki