Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Paluszki ziemniaczane z papryką.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków.

Paluszki ziemniaczane z papryką. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paluszki ziemniaczane z papryką.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki ziemniaczane z papryką.
Ziemniaki przeciśnąć przez praskę, następnie połączyć z jajkiem, doprawić, solą, pieprzem. Cebulę i paprykę drobno pokroić i dodać do ziemniaków, wymieszać. Z ciasta formować paluszki w miarę prostokątne, lekko je spłaszczać, obtoczyć w bułce. Smażyć na złoto na rozgrzanej patelni. Poodawać np. z kwaśną śmietaną lub jogurtem/sosem czosnkowym.
Paluszki ziemniaczane z papryką.
Ziemniaki rozgnieść, dodać pokrojoną papryke.
Paluszki ziemniaczane z papryką.
Uformować małe paluszki i obtoczyć w bułce.
Paluszki ziemniaczane z papryką.
Na rozgrzaną patelnię układać krokieciki.
Paluszki ziemniaczane z papryką.
Smażyć paluszki na rumiano, przewracając co jakiś czas.