Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Paluszki ziemniaczano-czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Paluszki ziemniaczano-czosnkowe

Paluszki ziemniaczano-czosnkowe

Składniki:

Paluszki ziemniaczano-czosnkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki ziemniaczano-czosnkowe

Aby przygotować pyszne paluszki ziemniaczano-czosnkowe, należy ziemniaki dobrze zmielić, wymieszać z mąką, mąką ziemniaczaną, 1 jajkiem, solą i papryką na jednolite ciasto. Jajko roztrzepać, dodać czosnek. Z ciasta formować wąskie wałki, obtaczać w jajku z czosnkiem, następnie w bułce tartej i smażyć w głębokim oleju na złoty kolor.