staśś

staśś

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Pampuchy nadziewane farszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pampuchy smażone na dużej ilości oleju lecz na bardzo małym ogniu, nadziewane farszem mięsnym i surówką.

Pampuchy nadziewane farszem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pampuchy nadziewane farszem

 

  • opcjonalnie:
  • 100g mięsa mielonego lub 2 filety rybne
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 pieczarki
  • sól
  • pieprz
  • 1 opakowanie pampuchy na parze.6 sztuk
  • surówka, według uznania

Sposób przygotowania:

Pampuchy nadziewane farszem
Farsz: Mięso mielone smażymy na patelni, około 2-3 minut, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i pieczarki.Doprawiamy i smażymy aż mięso się usmaży a cebulka zarumieni.Odstawiamy aż wystygnie. W pampuchach wycinamy nożykiem stożkowe otwory i na dużej ilości oleju a małym ogniu smażymy na patelni z obu stron aż zrobią się brązowe, uwaga !!! łatwo się przypalają. Po usmażeniu łyżeczką do herbaty nakładamy farsz delikatnie wciskając go w głąb pampucha, tak aby nie wystawało ponad niego, na wierzch nakładamy zimną surówkę, ja preferuję z białej kapusty. Smacznego:)
Pampuchy nadziewane farszem
Etap 1
Pampuchy nadziewane farszem
Etap 2
Pampuchy nadziewane farszem
Etap 4