grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 233]

Pancakes z mąki kasztanowej, bez jajek i mleka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Razowe pancake z mąki kasztanowej o słodko-orzechowy smaku, idealne są dla alergików, ponieważ nie zawierają jajek i mleka.

Pancakes z mąki kasztanowej, bez jajek i mleka

Składniki:

Pancakes z mąki kasztanowej, bez jajek i mleka

 

Sposób przygotowania:

Pancakes z mąki kasztanowej, bez jajek i mleka

Przygotowanie placuszków

Pancake z mąki kasztanowej, bez jajek i mleka
Ciasto na placuszki powinno być jednolite, bez grudek i dość gęste.

Do miski wsypujemy mąkę razową oraz mąkę kasztanową.

Dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę cynamonu oraz cukier puder.

Mieszamy, stopniowo wlewając zimną wodę.

Smażenie placuszków

Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu nakładamy 2 łyżki ciasta.

Pancakes smażymy ok. 2-3 minuty z każdej strony.

Pancakes podajemy ze świeżymi owocami, miodem lub syropem klonowym.