mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pancakes bananowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, puszyste penkejki bananowo-kokosowe. Do ich przygotowania wystarczy kilka składników i pyszne śniadanie lub podwieczorek gotowe! :)

Pancakes bananowo-kokosowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pancakes bananowo-kokosowe

 

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 łyżecz. sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżecz. proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. wody kokosowej
  • 3/4 szkl. mleka
  • 2 łyżecz. cukru waniliowego
  • 20 g roztopionego masła
  • 2 duże banany
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Pancakes bananowo-kokosowe
Mąkę przesiewam do miski z sodą i proszkiem, dodaję cukier waniliowy. W osobnym naczyniu jajka roztrzepuję, dodaję mleko i wodę kokosową. Łączę suche składniki z mokrymi. Dodaję ostudzone, roztopione masło. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe i drobno pokrojone banany, mieszam. Nabieram po 2 łyżki ciasta i smażę na rozgrzanej patelni bez tłuszczu niewielkie placuszki. Podaję na ciepło oprószone cukrem pudrem.
Pancakes bananowo-kokosowe
Na koniec dodaję do ciasta naleśnikowego pokrojone banany
Pancakes bananowo-kokosowe
Smażę placuszki na rozgrzanej patelni z obu stron na ciemno złoty kolor

Tagi:

jajko jajka