agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Paneer na pieczonym bakłażanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszny oryginalny indyjski ser i pieczony bakłażan. Idealne połączenie składników, które zasmakuje każdemu.

Paneer na pieczonym bakłażanie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paneer na pieczonym bakłażanie

 

Sposób przygotowania:

Paneer na pieczonym bakłażanie
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Przygotować bakłażana. Umyć, osuszyć i pokroić w plastry. U mnie z 1 sztuki wychodzi zazwyczaj 6-7 plastrów. Ułożyć na blaszce. Posypać solą morską, pieprzem czarnym oraz papryką mieloną słodką. Skropić oliwą z oliwek i rozsmarować na plastrach bakłażana. Ja używam do tego silikonowego pędzelka. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut. Po 10 minutach zacząć przygotowywać ser. Pokroić w trójkąty. Na patelni rozgrzać olej i na małym ogniu smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć plastry bakłażana, na nim usmażony ser. Dodałam pokrojonego w plastry ogórka oraz kawałki pomidora. Podawać z jogurtem naturalnym. Smacznego:)
Paneer na pieczonym bakłażanie
bakłażana pokroić w plastry i posypać przyprawami
Paneer na pieczonym bakłażanie
wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut
Paneer na pieczonym bakłażanie
ser pokroić w trójkąty i podsmażyć na złoty kolor