Panettone

Ciasta « poprzedni | następny »
celinaklein@wp.pl - Przepis na: Panettone offline

Kuchcik
Przepisy: 2
Panettone
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Drożdże,ciepłe mleko oraz po 1 łyżce cukru i mąki wymieszać.Odstawić.Żółtka utrzeć z cukrem,olejkiem waniliowym i solą.Mąki przesiać,wlać ż


trudność: średne
czas:

Panettone - SKŁADNIKI:

  • 4łyżki mąki kukurydzianej,
  • 320gmąki pszennej,
  • 100gmasła lub margaryny,
  • 100g cukru,
  • 6żółtek+1jajko,
  • 250mlmleka,
  • olejek waniliowy,
  • 50g drożdży,
  • 250g bakali,
  • szczyptę soli.

Panettone - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże,ciepłe mleko oraz po 1 łyżce cukru i mąki wymieszać.Odstawić.Żółtka utrzeć z cukrem,olejkiem waniliowym i solą.Mąki przesiać,wlać żółtka oraz rozczyn.Zagnieść ciasto,wlewając masło.Wyrabiać,aż zacznie odchodzić od palców, i odstawić w ciepłe miejsce.Rozwałkować na prostokątny płat.Wyłożyć bakalie,zwinąć wzdłuż krótszego boku i odstawić w formie do wyrośnięcia.Posmarować jajkiem,posypać orzechami.Piec 40min w temp.180st.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Panettone  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik na zimno Kruche ciasto z wiśniami i bezą Karmelowy sernik na zimno
Bułeczki drożdżowe z jagodami, czyli jagodzianki Ciasto z masą truskawkową Sernik cappuccino
Biszkopt z malinami i galaretką Kruche ciasto kokosowo - porzeczkowe Ciasto z malinami na zimno bez pieczenia
Ciasto podwójnie malinowe Tarta na słodko z cukinią Drożdżowy placek z owocami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane