Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Ksiązka kucharska - Dania z ryb bez ości

Panga mocno paprykowa

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Błagam - nie informujcie mnie w jakich warunkach Panga żyje , czym jest szprycowana i jaka to jest nie zdrowa .

Panga mocno paprykowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panga mocno paprykowa

 

 

Sposób przygotowania:

Panga mocno paprykowa
Pangę osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi aż przestanie być wilgotna. Przygotować marynatę z 1/3 szklanki oleju, soku z cytryny , pieprzu, cukru i papryki. Wrzucić do marynaty lekko rozgnieciony goździk. Zalać rybę - wetrzeć dobrze marynatę w płaty ryby. Zostawić na 30 minut. Ponownie dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi by była sucha. Posolić. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej . Smażyć podzieloną na porcje Pangę na rumiano z obu stron .Odsączyć z oleju na ręczniku kuchennym. Podawać z frytkami , surówką , polaną masłem ( Na małej patelni rozpuścić masło , wrzucić na nie natkę pietruszki i paprykę - smażyć pół minuty ( można zamiast papryki użyć kawałek pomidora z usuniętymi pestkami ). * Kupujemy zamrożoną bo świeżej u nas nie ma .Rozmrozić spokojnie w lodówce - bez zalewania wodą ( ja wstawiam do lodówki w zamkniętym pojemniku na noc ).
Panga mocno paprykowa
Rozmrożoną i osuszoną pangę zalać przygotowaną marynatą
Panga mocno paprykowa
Rybę wyjąć z marynaty i dokładnie osuszyć
Panga mocno paprykowa
Oprószyć mąką i usmażyc na rumiano z obu stron
Panga mocno paprykowa
Przygotowac masło do polania ryby - dodając natke pietruszki i papryke lub pomidora