pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

panga w bułce tartej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

ryba panga w panierce z bułki tartej

panga w bułce tartej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

panga w bułce tartej

 

Sposób przygotowania:

panga w bułce tartej
Bierzemy 2 filety pangi, kroimy na 3 części, solimy i pieprzymy. do talerza wbijamy 1 jako, dodajemy łyżkę stołową mleka i jarzynki do smaku. Wszystko ubijamy na jednolitą masę i zatapiamy kawałki pangi a następnie obtaczamy w bułce tartej. tak przygotowaną rybę smażymy około 5-10 min na oleju.Jak bułka przybiera zarumienionego koloru odwracamy na drugą stronę. Skrapiamy cytryną. Smacznego! 
panga w bułce tartej
pangę kroimy na trzy równej wielkości części
panga w bułce tartej
dokładnie zatapiamy w jajku oraz obtaczamy w bułce tartej
panga w bułce tartej
smażymy na rozgrzanym oleju, nie za długo żeby się nie rozpadła
panga w bułce tartej
jak bułka przybiera zarumienionego koloru odwracamy na drugą stronę