zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Panga w cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Rybka z przyprawą do owoców morza............

Panga w cieście

Składniki:

Panga w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Panga w cieście
Pangę rozmrozić, umyć i pokroić na kawałki.
Posypać solą, pieprzem, przyprawą kucharek i przyprawą do ryb i owoców morza.
Odstawić na 15 minut.
Przygotować patelnię, nalać oliwę.
Na talerz wsypać mąkę do obtaczania ryby.
Z mąki, jajek i mleka zrobić jednolite ciasto troszkę gęściejsze od naleśnikowego.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i położyć na gorący tłuszcz.
Smażyć po około 5-7 minut z każdej strony.