Maciasso

Maciasso

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Panga w sosie kremowo-śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doprawione filety maczamy w mące i jajku. Smażymy na oleju. Gotujemy sos. Podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Panga w sosie kremowo-śmietanowym

Składniki:

Panga w sosie kremowo-śmietanowym

 

  • Opis dotyczy trzech porcji:

 

  • 3 filety z pangi
  • 100 ml śmietany 18%
  • 1 jajko
  • mąka
  • sos kremowo-śmietanowy (np. Knorr)
  • frytki (500g) lub ziemniaki pieczone
  • przyprawy (sól, pieprz, papryka, wegeta)
  • olej i masło do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Panga w sosie kremowo-śmietanowym
Filety jeżeli są zamrożone to rozmrażam i dokładnie osuszam. Filety przyprawiam solą, pieprzem, wegetą i papryką. Odstawiam na pół godziny. Rozrabiam 1 jajko z solą i pieprzem.Filety dokładnie panieruję w mące i wkładam do jajka, dokładnie maczając. Smażę na dużej ilości oleju wymieszanej z masłem.Sos przygotowuje wg przepisu producenta.Podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.