cisowianka20

cisowianka20

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

Panga W Sosie śmietanowo - Serowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

1 kg pangi mrożonej obtoczyć w tartej bułce a najpierw posolić i usmażyć na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Panga W Sosie śmietanowo - Serowym

Składniki:

Panga W Sosie śmietanowo - Serowym

 

  • 1 kg pangi
  • śmietana słodkiej 18%
  • śmietana słodkiej 30%
  • 1 kostkę serka topionego "Chochland"

Sposób przygotowania:

Panga W Sosie śmietanowo - Serowym
Wykonanie:

1 kg pangi mrożonej obtoczyć w tartej bułce a najpierw posolić i usmażyć na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Sos:
1/4 śmietany słodkiej 18%
1/4 śmietany słodkiej 30%

Śmietany zagotować i dodać 1 kostkę serka topionego "Chochland". Jeżeli jeszcze sos rzadki to dorzucić trochę startego sera żółtego. Ser musi sie rozpuścić na wolnym ogniu zagęścić sos. Sos doprowadzić do smaku.

Rybę zalać sosem i obficie posypać świeżym koprem następnie zapiec w piekarniku. Podawać najlepiej na ciepło. Zimne też dobrze smakuje.