SUPERPRZEPIS

Panga w zalewie pomidorowej.

  • 9
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Panga w zalewie pomidorowej. Więcej zdjęć (5)

Panga w słodko-kwaśnej pomidorowej zalewie z żółta papryką.

Składniki:

Panga w zalewie pomidorowej.

 

  • 500g fileta z pangi
  • maka do obtoczenia
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 żółtej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu
  • 3 listki laurowe
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • kilka ziarenek kolorowego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1łyżka octu
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Panga w zalewie pomidorowej.
Filety umyć,osuszyć i oprószyć solą. Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na złoty kolor.Odstawić do wystygnięcia Cebulę pokroić w krążki,paprykę w paski i przesmażyć ok 10 minut razem z listkiem ,zielem i pieprzem.Następnie dolewamy 2 szklanki wody i doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy koncentrat,ketchup,cukier, sól i ocet.Gotujemy wszystko ok 10 min i gotowe.Usmażone filety przekładamy do wysokiego naczynia i zalewamy pomidorowa zalewą.Odstawiamy do wystygnięcia a następnie do lodówki na kilka godzin.
Panga w zalewie pomidorowej.
Filety obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.
Panga w zalewie pomidorowej.
Usmażona rybę odstawiamy aby wystygła ;)
Panga w zalewie pomidorowej.
Pokrojoną cebulę i paprykę przesmażamy z listkiem,zielem i pieprzem
Panga w zalewie pomidorowej.
Dodajemy koncentrat,ketchup,sól,cukier i ocet i wszystko gotujemy jeszcze 10 minut.

Tagi:

mak panga