Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Panga z cytryną :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo prosty sposób przyrządzenia ryby .

Panga z cytryną :

Składniki:

Panga z cytryną :

 

 

Sposób przygotowania:

Panga z cytryną :
Filety z pangi posolić , posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny .Zostawić w lodówce na 30 minut . Osuszyć ręcznikiem kuchennym . Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Ułożyć rybę na ogrzanym półmisku .Na każdy filet ryby położyć ½ łyżki masła , plasterek cytryny i ½ łyżeczki otartej z cytryny skórki .
Podawać z ziemniakami z wody i surówką .