zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Panierowane kanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przepis na pyszne kanie smażone jak kotlety schabowe. Polecam.

Panierowane kanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane kanie

 

Sposób przygotowania:

Panierowane kanie
Kanie dokładnie oczyścić i odciąć nóżki. Opłukać i ułożyć na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru wody. Jajka rozbełtać z odrobiną soli a bułkę tartą wymieszać z solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Na patelni rozgrzać olej, kanie maczać w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Usmażone kanie odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na gorąco z pieczywem i np. ketchupem.
Panierowane kanie
Etap 1kanie należy dokladnie oczyscić i umyć
Panierowane kanie
Etap 2potem przygotować jajka i bułkę tartą
Panierowane kanie
Etap 3kanie obtaczać w jajku i panierować
Panierowane kanie
Etap 4smażyć z obu stron na złoto brązowy kolor

Tagi:

jajko tarta jajka