BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Panierowana i smażona cukinia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla smakoszy cukinii proponuję dzisiaj cukinię panierowaną i smażoną na oleju. Taką cukinię przygotowuje się szybko, prosto i jest bardzo smaczna.

Panierowana i smażona cukinia Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Panierowana i smażona cukinia

 

  • cukinia młoda, nie za gruba 1 szt,
  • jajka 2,
  • przyprawa uniwersalna szczypta,
  • sól i pieprz do smaku,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Panierowana i smażona cukinia
Cukinię myjemy, osuszamy a następnie cukinię obieramy ze skóry i kroimy w 1.5 cm - 2 cm krążki.

Krążki rozkładamy na desce, oprószamy solą, pieprzem.

Następnie wbijamy do miseczki jajka, roztrzepujemy widelcem ze szczyptą przyprawy uniwersalnej.

Krążek cukinii obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju aż cukinia nabierze złotego koloru z każdej strony.

Podajemy jako przekąskę.
Panierowana i smażona cukinia
Cukinię po umyciu i osuszeniu obieramy i kroimy w plastry
Panierowana i smażona cukinia
Plastry układamy na desce ,oprószamy solą i pieprzem
Panierowana i smażona cukinia
Jajka wbijamy do miseczki roztrzepujemy widelcem ze szczyptą przyprawy uniwersalnej
Panierowana i smażona cukinia
Krążki cukinii obtaczamy w rozbełtanych jajkach
Panierowana i smażona cukinia
Panierujemy w bułce tartej
Panierowana i smażona cukinia
Wkładamy na rozgrzany olej
Panierowana i smażona cukinia
Smażymy aż cukinia nabierze złotego koloru

Tagi:

cukinia