Strona główna Panierowane czosnkowe boczniaki

Panierowane czosnkowe boczniaki

Beatris - autor przepisu Panierowane czosnkowe boczniaki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1197
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Panierowane czosnkowe boczniaki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Boczniaki smażone w panierce jak kotlety.


trudność: łatwe
czas:

Panierowane czosnkowe boczniaki - SKŁADNIKI:

  • 200 g boczniaków
  • 2 duże jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • olej do smażenia
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • bułka tarta do obtoczenia
  • sól czosnkowa - wg uznania
  • pieprz cytrynowy -wg uznania

Panierowane czosnkowe boczniaki - PRZYGOTOWANIE:

Jajka dokładnie rozbełtać. Dodać do nich wyciśnięty czosnek i dokładnie wymieszać. Boczniaki obtaczać w mące i zamaczać w jajkach z czosnkiem. Następnie grzyby obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany olej. Grzyby oprószyć solą czosnkową i pieprzem cytrynowym. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.



Komentarze do Panierowane czosnkowe boczniaki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Papryka faszerowana ryżem,szpinakiem i boczniakami Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Pieczony królik z boczniakami
Potrawka z kurczaka z boczniakami Boczniaki z brokułem w sosie Kafirowy gulasz wołowy
Kotlety z boczniaków  Kasza z boczniakami Sałatka z boczniakami
Kotlety z boczniaka w winnej panierce Jaja zapiekane na boczniakach Krokiety z grzybami do barszczu
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane