Strona główna Panierowane czosnkowe boczniaki

Panierowane czosnkowe boczniaki

Beatris

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1658
zdjęcia: 1 z 5
Panierowane czosnkowe boczniaki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Boczniaki smażone w panierce jak kotlety.


trudność: łatwe
czas:

Panierowane czosnkowe boczniaki - SKŁADNIKI:

Panierowane czosnkowe boczniaki - PRZYGOTOWANIE:

Jajka dokładnie rozbełtać. Dodać do nich wyciśnięty czosnek i dokładnie wymieszać. Boczniaki obtaczać w mące i zamaczać w jajkach z czosnkiem. Następnie grzyby obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany olej. Grzyby oprószyć solą czosnkową i pieprzem cytrynowym. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Panierowane czosnkowe boczniaki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Pęczotto Eli na bogato Udka w sosie z boczniakami Kotleciki gryczane z boczniakami
Boczniaki w chrupiącej panierce Jajecznica z boczniakami Sałatka z boczniakami i jajkiem
Sałatka z boczniakami i kalafiorem Boczniaki panierowane Sos z boczniaków
Jajecznica z boczniakami Kurczak z grzybami i makaronem soba Roladka z kurczaka na grillowanych boczniakach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane