Strona główna Panierowane czosnkowe boczniaki

Panierowane czosnkowe boczniaki

Beatris

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1682
zdjęcia: 1 z 5
Panierowane czosnkowe boczniaki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Boczniaki smażone w panierce jak kotlety.


trudność: łatwe
czas:

Panierowane czosnkowe boczniaki - SKŁADNIKI:

Panierowane czosnkowe boczniaki - PRZYGOTOWANIE:

Jajka dokładnie rozbełtać. Dodać do nich wyciśnięty czosnek i dokładnie wymieszać. Boczniaki obtaczać w mące i zamaczać w jajkach z czosnkiem. Następnie grzyby obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany olej. Grzyby oprószyć solą czosnkową i pieprzem cytrynowym. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Panierowane czosnkowe boczniaki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Pizza z boczniakami, kurczakiem i rukwią Pęczotto Eli na bogato Udka w sosie z boczniakami
Kotleciki gryczane z boczniakami Boczniaki w chrupiącej panierce Jajecznica z boczniakami
Sałatka z boczniakami i jajkiem Sałatka z boczniakami i kalafiorem Boczniaki panierowane
Sos z boczniaków Jajecznica z boczniakami Kurczak z grzybami i makaronem soba

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane