Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Panierowane paseczki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Paseczki z piersi z kurczaka w przyprawionej bułce tartej.

Panierowane paseczki z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane paseczki z kurczaka

 

  • 5 łyżek bułki tartej
  • 2 łyżki przyprawy grill klasyczny
  • 1/2 łyżki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 duża szczypta curry
  • 1/2 łyżeczki soli ziołowej
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Panierowane paseczki z kurczaka
Bułkę tartą przesypać do miseczki. Dodać do niej wszystkie przyprawy i zioła, dokładnie wymieszać. Każdą pierś z kurczaka pokroić w długie, niezbyt grube paski. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i dokładnie wymieszać z mlekiem. Kawałki mięsa zamaczać w jajku i obtaczać w przygotowanej panierce. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Podałam je z frytkami i sosem majonezowo-ketchupowym.
Panierowane paseczki z kurczaka
Bułka tarta z dodatkiem wszystkich przypraw i ziół.
Panierowane paseczki z kurczaka
Pierś z kurczaka pokrojona w długie niezbyt grube paski.
Panierowane paseczki z kurczaka
Jajko wbite do miseczki rozbełtane i wymieszane z mlekiem.
Panierowane paseczki z kurczaka
Mięso w panierce smażone na rozgrzanym oleju.