Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Panierowane piersi z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosty i błyskawiczny sposób na smaczny obiad.

Panierowane piersi z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane piersi z kurczaka

 

  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • 1 łyżka przyprawy grill klasyczny
  • ok. 1 łyżeczki soli ziołowej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • olej do smażenia
  • 1 podwójna pierś z kurczaka

Sposób przygotowania:

Panierowane piersi z kurczaka
Do bułki tartej dodać wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać. Piersi z kurczaka rozkroić wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, dokładnie wymieszać z mlekiem. Każdy płat z piersi kurczaka zamaczać w jajku i obtaczać w przygotowanej panierce. Panierkę lekko docisnąć do mięsa. Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Panierowane piersi z kurczaka
Bułka tarta przesypana do miseczki z dodatkiem przypraw.
Panierowane piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka rozcięte wzdłuż na cztery płaty.
Panierowane piersi z kurczaka
Jajko wbite do miseczki rozbełtane i wymieszane z mlekiem.
Panierowane piersi z kurczaka
Płaty mięsa zamoczone w jajku i obtoczone przygotowaną panierką.